2012. december 6., csütörtök


a kínai vízhordóA keleti emberek tudják, hogy csak akkor lehetnek boldogok, ha összhangban, egyensúlyban élnek a természettel. Ennek az alapja, a jin, jang fogalma.
A kínai bölcsek ennek hatására fedezték fel 4000évvel ezelőtt a "feng shuit" az indiaiak a "vastut". Az indiánok a természetben előforduló jelenségek, állatok "szellemét".
Van példa még bőven, de majd szép lassan sorba veszem őket, a későbbi bejegyzéseimben.



Az egyensúly vesztést a Föld elintézi árvizekkel, viharokkal, földrengésekkel,  cunamival,  járványokkal tisztítja meg magát, a túlsúlyban lévő energiától.
Az emberek ezt a "tisztítást" általában elintézik, a  háborúkkal.
A felborult egyensúly állapotában, semmi nem maradhat sokáig. A világegyetem, a Föld csak egyensúlyban létezhet..


Mi sem élhetünk egyensúly nélkül. Ha bennünk felborul valami, akkor megbetegszünk. Akár fizikailag,(vérnyomás, szív stb.) akár szellemileg (depresszió, neurózis).
A felborult egyensúly másik következménye, a sikertelenség, a boldogtalanság, az anyagi összeomlás.
Semmi sem lehet túlsúlyban, még a jó dolgok sem!  Aki erre odafigyel annak van módja segíteni magán..A természeti népek gyerekei ezt a tudást, ezt a bölcsességet, már az anyatejjel magukba szívják.
Ezért van az, hogy ők többet mosolyognak, mint a nagyobb kényelemben és jólétben élő "fehér ember".

 Sokan felismerték az ázsiai népek boldogulásának a titkait  Nem véletlen, hogy azok, akik megismerték a természeti népek bölcsességét, gondolatvilágát, "rabjai" lettek ennek a csodának. Rájöttek az egészséges és harmonikus élet nyitjára, mai divatos szóval a "titokra". Igen...  aki ezt még  nem ismeri, annak ez titok.

De a "fehér ember" nem hazudtolja meg magát. A "titkot" azonnal a saját képére átformálja, és a saját téveszméivel teletűzdelve elkezdi "tanítani", az ősi bölcsességeknek az átalakított, kitalált formáját.


mese felnőtteknek

Ködös, nehezen érthető tudományos alapot adnak a felnőtteknek szóló "mesekönyvük" mellé. Teletűzdelik könyveiket "megtörtént csodákkal"., amit nem hisz el, egyetlen józan, értelmes ember sem.


A legtöbb ember, tényleg segíthet magán, bármennyire hihetetlennek tűnik.
De nem úgy, hogy  "felad egy rendekést az univerzumnak", nem is úgy, hogy elképzeli és a hétvégére már  meg is kapta  a várva várt pénzes csomagot, az új kocsit, a fizetésemelést, a jó munkahelyet, a szerelmet.



Pedig a vonzás lényege, igaz.  A különbség "csak" annyi, hogy ezt keleten "harmóniának, egyensúlynak" hívják. Mégpedig a természeti és az égi energiákkal való kiegyensúlyozott kapcsolatnak. Ez a jin-jang elve.

Minden ember, csak a saját közegéből, a saját környezetéből képes elindulni. Aztán, a jelenlegi  műveltsége, és tudása alapján fog az életében boldogulni.
Ezért nem egyforma a siker, és az előrejutás útja. Ez a legfontosabb, amit nem szabad elfelejteni, figyelmen kívül hagyni.

A hegytetőre az ér fel a leghamarabb, aki már közel van hozzá.
Ha  valaki a hegylábánál, van, vagy még ott sem, annak elég távolinak tűnik a csúcs.
Pedig ha nem keseredik el, ha nem adja fel, és egyik lábát szépen kitartóan  rakja a másik után, idővel ő is képes lesz feljutni álmai hegyének a csúcsára.

"A nő és a pénz ugyanaz. Meg lehet szerezni mind a kettőt. Ha hajszolod, elfutnak, de ha nyugodtan, megfontoltan bánsz velük, végül nyerni fogsz.."
Idézet aTake care of us captain c. koreai filmből.


Kinek mi a csúcs? Embere válogatja

"Volt egyszer egy herceg és egy csizmadia. Ugyanabban az évben, ugyanazon a napon és percre pontosan, ugyanabban az időben születtek.
Eljött egy bizonyos év és nap, amikor a herceget királlyá koronázták. Ugyanebben az időben percre pontosan, a csizmadia egy új műhelyt nyitott."
 A csúcs az csúcs! Akár egy koronáról, vagy egy új üzlet birtokba vételéről van szó..Mind a ketten azt  kapták, ami a személyes életükben a csúcsot képviselte.

A jin és a jang egyensúlya csak így érvényesülhet. Ha a csizmadiát hirtelen királlyá koronázzák, azonnal felborulna a belső egyensúlya. Nem tudna megfelelni a feladatának, kizökkenne abból a világból, ahol biztonságban érezte magát. Tudatlanságában, félelmében olyan dolgokat cselekedne, amelyek egyre több gondot okoznának neki. Szerinted ebben az esetben a csizmadia boldog lenne? Nem.

Hogy az egyensúly kérdését még jobban megvilágítsam, még egy példa.
Meghívnak egy lakomára. tele az asztal mindenféle jó, ízletes, szemet gyönyörködtető finomsággal. Jól tele eszed magad. Kapsz egy gyomorrontást. Mi ez, ha nem az gyomrod egyensúlyának a felborulása, és a szervezeted tiltakozása?

Valaki nagyon nyerni akar. Ennek érdekében sok szelvénnyel lottózik, sok pénzzel pókerezik..... stb.
És nem nyer! Nem nyer és nem is fog nyerni, bármennyi energiát, pénzt fektetett bele már az egészbe.
Tudod, hogy miért nem nyer? Mert a benne lévő energiák nincsenek összhangban, egyensúlyban a pénz energiájával.
Egyébként erről egy külön tanulmányt lehetne írni. Egyszer talán meg is írom, hogy a régi mondás ami a "szél  ellen... nem lehet" bölcsességet kifejezi, tudatosuljon az emberekben, hogy ez a közmondás egy nagyon fontos ezoterikus bölcsességet takar.


Next
Újabb bejegyzés
Previous
This is the last post.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése